Invenzzia »

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: OPTv2: Manipulacja tagami A, FORM  (Read 342 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
zaksmok
User

View Profile
« on: November 23, 2010, 14:53:29 »

Czy możliwe jest podpięcie pluginu/instrukcji do atrybutów takich jak A czy FORM?

Grzebiąc sobie dzisiaj przy OPT wpadłem na pomysł żeby nie dodawać namespace (opt:a) aby generować linki z routera, a podpiąć router bezpośrednio pod tag A.
Zyx
Your programmer
Administrator
User

View Profile WWW
« Reply #1 on: November 24, 2010, 08:51:22 »

Instrukcji nie da się podpiąć pod elementy, które znajdują się w niezarejestrowanej przestrzeni nazw. Natomiast jak już określony procesor przejmie kontrolę, może on we własnym zakresie wyszukać dowolny element i coś z nim zrobić.

PozDrX, Zyx
---Invenzzia group---
hamczu
User

View Profile WWW
« Reply #2 on: November 24, 2010, 17:03:23 »

używam OPT właśnie w taki sposób ;)
i też na początku zrobiłem sobie "ulepszone" znaczniki opt:a, a teraz używam "normalnych" 'a' z walidacją.
uznałem że przerabianie hurtowe znaczników a na opt:a w kodzie layoutu który dostaje jest bez sensu...
temat był omawiany tutaj http://forums.invenzzia.org/index.php/topic,198.0.html
trzeba pamiętać tylko żeby każdy template otoczyć opt:root (ja dodałem dodatkowy attrybut validate)
trochę lipa, że wyniki nie są cachowane, tylko za każdym razem jest ta walidacja robiona, ale cóż...

Zyx
Your programmer
Administrator
User

View Profile WWW
« Reply #3 on: November 24, 2010, 20:24:46 »

Postaram się poprawić wsparcie dla tego typu zastosowań w OPT 3.0, bo widzę, że jest całkiem spore zapotrzebowanie na tego typu zabawy. Dlatego byłbym bardzo wdzięczny, gdyby ktoś mógł w wolnej chwili w dziale ogólnym założyć jakiś temat do dzielenia się doświadczeniami związanymi z "poprawianiem" zwykłego HTML-a przez OPT, napotykanymi problemami i metodami ich obchodzenia w aktualnej wersji.

PozDrX, Zyx
---Invenzzia group---
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

Subject Started by Replies Views Last post
OPTv2: OPT 2.1 - ideas and proposals Zyx 0 959 Last post March 14, 2009, 22:57:23
by Zyx
abercrombie and fitch stockholm, galardef 0 32 Last post April 24, 2012, 09:28:27
by galardef
abercrombie and fitch sverige,NuclearInstrumentsandMethodsinPhysicsResearchB galardef 0 6 Last post May 14, 2012, 02:27:01
by galardef
Nike Free Norge,SARS is not terrible 14163 Kodkyssr30 0 2 Last post Yesterday at 08:31:16
by Kodkyssr30
OPTv2: Problem po wyłączeniu konsoli chordspl 2 483 Last post July 06, 2011, 13:31:08
by chordspl