Invenzzia »

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Niepoprawne renderowanie bloku kodu  (Read 1324 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
bigzbig
User

View Profile
« on: May 11, 2009, 14:06:33 »

W pliku tekstowym dałem

~~~
[php]
<?php echo $form->render(); ?>
~~~

i w outpucie dostałem

<pre class="php"><?php echo $form->render(); ?></pre>

a wyświetliło się
render(); ?>

eXtreme
Invenzzia
Administrator
User

Jacek Jędrzejewski

View Profile WWW
« Reply #1 on: May 11, 2009, 17:01:52 »

Czy używasz najnowszej wersji 0.1.1? Ta wersja ma zaktualizowany parser markdowna - z tego co pamiętam to były problemy z takim blokiem kodu ale z wcześniejszą wersją - 0.1.0. Przetestowałem przed chwilą paczkę 0.1.1 jak i najnowszą rewizję z SVN-a takim kodem:
Code:
Title: test

---

test

~~~
[php]
<?php echo $form->render(); ?>
~~~

test

i wszystko renderuje sie prawidłowo.

bigzbig
User

View Profile
« Reply #2 on: May 11, 2009, 18:41:39 »

Faktycznie. Zaciągnąłem sobie wersję 0.1.1 i wszystko gra.

Tak z innej beczki. Skoro w sekcji download dajecie linka do tags/0.1.1/ to zamiast checkout-a lepszy byłby export. Checkout ma sens tylko w przypadku trunka bo tagi ze swej natury się nie zmieniają co najwyżej tworzy się nowe ale pod inną nazwą.Innym rozwiązaniem byłoby utworzenie taga np. current - który zawierałby ostatnią stabilną wersję projektu. W takiej sytuacji miałoby sens robienie checkout-a z taga
eXtreme
Invenzzia
Administrator
User

Jacek Jędrzejewski

View Profile WWW
« Reply #3 on: May 11, 2009, 18:55:05 »

Owszem, do wydania leci checkout do taga. Ale to o co prosisz to przecież cały czas jest ;)

A link do checkouta taga jest przydatny, jeżeli powiedzmy ktos posługuje się w swoim projekcie svn:externals do zewnętrznych bibliotek. Choć może w stosunku do TypeFriendly w tej gałęzi nie jest to raczej stosowane :P to w przyszłych - czemu nie, skoro ma być bardziej uniwersalne api. A system downloadu mamy jednolity dla całego projektu - stąd taki a nie inny link do checkouta.

bigzbig
User

View Profile
« Reply #4 on: May 11, 2009, 22:45:15 »

Mnie to do szczęścia nie jest potrzebne bo ja potrafię sobie zamienić "co" na "export". Jeśli natomiast export nie zaciąga też externali to Twoje argumenty mają sens (na przyszłość).

Pozwoliłem sobie wyedytować ten post.
Sprawdziłem w dokumentacji i komenda svn export posiada m.in. opcję --ignore-externals. Zgaduję że domyślnie repozytorium jest eksportowane razem z repozytoriami zewnętrznymi.
« Last Edit: May 11, 2009, 22:53:40 by bigzbig » Logged
eXtreme
Invenzzia
Administrator
User

Jacek Jędrzejewski

View Profile WWW
« Reply #5 on: May 12, 2009, 07:21:05 »

Nie chodziło mi, że TypeFriendly posiada jakiś svn:external, tylko, że ktoś w jakimś projekcie ma TF na externalu. Oczywiście obecnie jest to trochę absurdalne, bo nie widzę sensu by w obecnej gałęzi coś takiego robić, zresztą co za różnica czy w nazwie jest "co" czy "export" - jeżeli ktoś potrafi się posługiwać SVN-em to też - tak jak ty - potrafi sobie zamienić na "export" jeżeli ma taką potrzebę. No nie wiem, mogę to zmienić na uniwersalne "SVN repository" tylko, że to trochę długie. ;) Ewentualnie na samo "svn".

bigzbig
User

View Profile
« Reply #6 on: May 12, 2009, 10:24:03 »

Nie zmieniaj tego tylko dla mnie. Zmień to tylko wtedy jeśli uznasz, że to za ogólnie dobry pomysł ;) Tak swoją droga to nawet nie mój pomysł. Zaczerpnąłem to z eclipse. Większość pluginów jest wersjonowana, ale aktualizując soft nie muszę zmieniać adresów. Oczywiście nie dotyczy to wszystkich pluginów żeby nie było, że uogólniam.
eXtreme
Invenzzia
Administrator
User

Jacek Jędrzejewski

View Profile WWW
« Reply #7 on: May 12, 2009, 10:56:07 »

Hmm ale powiem ci, że to ciekawa idea z połączeniem świeżości branches ze "stablinością" tagów. Nie spotkałem się z czymś takim dotychczas ale to nie jest głupi pomysł.

Jeżeli dajmy na to byłoby to np /tags/1.0-latest/ które wskazywałoby przy użyciu svn:externals na najnowszy tag (aktualizowalibyśmy go przy każdnym nowym tagu) to by to miało nawet sens. Odpada wtedy konieczność np. robienia switcha w swoim kodzie do nowszego taga, wystarczy tylko odpalic update.

Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

Subject Started by Replies Views Last post
OPL for Zend Framework ersonic 1 274 Last post March 09, 2011, 21:27:24
by Zyx
OPT 2 - problem z nagłowkami http / sesje zeus 11 2328 Last post May 20, 2009, 19:04:35
by Agares
OPTv2: Problem z JS masterix 5 1278 Last post April 08, 2009, 19:02:18
by Zyx
OPTv2: Jak ograniczyć includowanie szablonów nediam 3 828 Last post March 26, 2009, 21:40:07
by eXtreme
OPTv2: opt:snippet a może coś innego metaxy 13 2301 Last post April 17, 2009, 13:56:55
by Zyx