Invenzzia »

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Witamy na forum  (Read 2400 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Zyx
Your programmer
Administrator
User

View Profile WWW
« on: January 30, 2008, 14:55:04 »

Witamy wszystkich na forum dyskusyjnym grupy Invenzzia. Całość naszej strony WWW wciąż dopiero powstaje, jednak z czasem uruchomimy resztę usług. Bądźcie cierpliwi.

PozDrX, Zyx
---Invenzzia group---
hwao
User

View Profile
« Reply #1 on: April 01, 2009, 22:47:46 »

Można dostać jakiś szkic roadmap traktujący o kolejnych etapach rozwoju?
Zyx
Your programmer
Administrator
User

View Profile WWW
« Reply #2 on: April 02, 2009, 06:58:11 »

Mapy rozwoju czego? Ad. projektów - jest na wiki.

PozDrX, Zyx
---Invenzzia group---
hwao
User

View Profile
« Reply #3 on: April 02, 2009, 12:56:04 »

Udało mi się znaleźć infomacje na stronie: http://www.invenzzia.org/en/invenzzia/about (włącznie z zakładkami po prawej).

Chętnie bym wspomógł projekt.
Widzę że zrezygnowaliście z dokumentacji w języku polskim na rzecz głównej w angielskim - bardzo dobrze. Wydaje mi się że mógłbym zająć się przekładaniem tego co napiszecie, po angielsku na polski, szczególnie jeżeli będzie można to realizować na Wiki. Ciężko mi powiedzieć jak bardzo będę mógł się zaangażować, dla tego chciałbym dostać jakieś zajęcie które nie będzie paraliżować pracy Invenzzia, tylko będzie "dopełnieniem".
Zyx
Your programmer
Administrator
User

View Profile WWW
« Reply #4 on: April 02, 2009, 15:25:05 »

Tłumaczenia? Super, chociaż na tę konkretną chwilę bardziej by się przydało w drugą stronę przetłumaczyć, bo przekład poradnika do TF na angielski jest nieukończony, a za kilka dni dojdzie jeszcze jeden tekst. Jednak w drugą stronę także się przyda (Polacy się ucieszą :)), tylko na razie nie wiem, jak to by można było organizacyjnie rozwiązać, gdyż kilkujęzyczne wiki to lekko poroniony pomysł (widziałem i próbowałem takich kombinacji, nawet tu na Invenzzii i nic ciekawego z nich nie wyszło).

Tak więc z robieniem tłumaczeń nie ma sprawy, ale trzeba wykminić, jak i gdzie to publikować.

PozDrX, Zyx
---Invenzzia group---
hwao
User

View Profile
« Reply #5 on: April 02, 2009, 22:17:27 »

W stronę pl->ang nie mam doświadczenia i wiem że nie było by to najlepszej jakości - dla tego wolał bym tego uniknąć. Za to ang->pl z wielką chęcią.

Dwie propozycje:

Albo na tej wiki co teraz założę sobie "Index pl" i na niej będę tworzył sobie spokojnie treść analogicznie do angielskiego
- minusem jest reszta wiki po angielsku,
albo postawić "drugie takie same wiki" tyle że http://pl.wiki.invenzzia.org/ i tam całą po polsku wiki.

Mnie szczerze nie przeszkadza żadne z rozwiązań, zależny co lepsze dla użytkownika :)
Spanner
User

PHP Developer

View Profile WWW
« Reply #6 on: April 04, 2009, 17:36:51 »

Witam,
jeśli znajdzie się coś także dla mnie to mogę chętnie pomóc

Zyx
Your programmer
Administrator
User

View Profile WWW
« Reply #7 on: April 04, 2009, 21:02:46 »

http://forums.invenzzia.org/index.php/topic,88.0.html - w sumie to by się trochę przydało, jakiś artykuł czy choćby wpis na blogu. Odnośnie wiki to wciąż myślę, jak by to można było sensownie rozwiązać. W sumie gdyby się znalazła jakaś grupa chcąca to prowadzić, mógłbym wrzucić drugą instalkę MediaWiki w wolnym czasie i ją tam odpowiednio skonfigurować. Jak chcecie tłumaczyć, możecie już zacząć pisać na razie na sucho, żeby nie świeciło to pustkami na wejściu.

PozDrX, Zyx
---Invenzzia group---
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: